Новини

Тенденциите в интериора за 2024

04.06.2024

Цветове, форми и причини да се чувстваме добре - тенденциите в интериора за 2024 г. са както добре познати и изпробвани, така и съвсем нови.

От прасковен мъх до пурпурно червено

Топлите цветове са особено модерни тази година и създават уютна атмосфера. Червените нюанси, специално карминово червеното, се завръщат и създават изискани акценти във всяка всекидневна и кабинет.

Това включва цвета на Pantone за 2024 г. „Peach Fuzz 13-1023“. Приветливият прасковен нюанс подчертава важността на общността и междуличностните отношения и следователно е идеален цвят за дизайна на работното място. Peach Fuzz създава свежа атмосфера, която също символизира топлина и активно обединение.

Мебели с геометрична форма

В дизайна на мебелите актуални са правите линии и органичните форми. Добре оформените дивани и фотьойли се съчетават с кръгли холни маси, пуфове и ъглови шкафове. Допълнителните бюфети, рафтове и модулни мебели създават хармоничен ансамбъл.

Покажете вашите цветове с Dopamine Décor

Добро настроение – това е може би най-добрият начин да се опише тенденцията в интериора Dopamine Décor. Цветни стени, много възглавници и одеяла, раирани шарки, текстурирани стени, кръгли и вълнообразни форми и закачливи детайли, както и декорирани рафтове, са само няколко примера за това как тенденцията може лесно да се приложи.

Други тенденции: устойчивост и умни мебели

Други интериорни тенденции за 2024 г. включват хромирани акценти и мебели от тъмно дърво. Устойчивостта също продължава да играе основна роля в интериорния дизайн. На преден план са рециклираните материали и екологичните цветове и материи.

Комбинацията от дизайн и технология също става все по-важна. Един пример за това са маси и дивани с интегрирана функция за зареждане.

Източник: Sedus

Последни новини