Компанията

През 1997г. създадохме Никром Мебел, за да предложим комплексна услуга при проектирането, обзавеждането и обслужването на публични, офис и семейни пространства. През последните 20 години нашата концепция непрекъснато се развиваше, а нашият професионален опит се обогатяваше с изпълнението на всеки проект. Ето и някои от най-важните моменти за нас през тези години.

Още в самото начало на нашето развитие, доказахме способностите си с изпълнението на част от обзавеждането на Централния оперативен салон на БНБ в сградата на пл. Княз Александър I.

Следващото голямо предизвикателство за нас дойде през 2002г., когато извършихме доставката и монтажа на 43 340 седалки на Национален стадион „Васил Левски“, отговарящи на всички изисквания на FIFA и UEFA, което позволи получаването на пълен международен лиценз на стадиона.

През 2009г. реализирахме обзавеждането на първия голям контактен център в София по поръчка на Мобилтел със специално разработени шумопоглъщащи панели.

През 2012г. участвахме в изграждането на най-голямата в България кухня за приготвяне на храна по модела Open Cooking в студентската столова на Американския университет в Благоевград (в консорциум с Торготерм АД).

През 2014г. изпълнихме цялостното обзавеждане на сградата на Софийски Районен Съд  на бул. Цар Борис III, включващо специално разработени столове за съдиите.

В резултат от дългогодишния ни опит в обзавеждането на публични пространства, ние насочихме нашия фокус там, където е нашата сила. Така през 2017г. ние приехме ново име, което в по-голяма степен отразява нашата идентичност и професионална насока за развитие - OFFISPHERA. 

Новият бранд въплъщава нашата концепция да предоставим комплексни мебелни решения, съобразени със съвременните тенденции в организацията на офис пространството и да продължим да обогатяваме и развиваме портфолиото от предлагани продукти и решения в съответствие с променящата се офис култура.


През 2018г. продължихме със създаването на привлекателни офис пространства, като несъмнено най-внушителният от изпълнените от нас проекти беше цялостното обзавеждане на новата производствена база на Мултивак България Продакшън, която беше наградена с отличието Сграда на годината за 2018г. в категория Производствени сгради.

През 2019г. завършихме обзавеждането на офисите на Nestle, Kaufland IT Hub, JFD Brokers и не на последно място прекрасния нов офис на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

През епидемичната и изключително трудна за всички нас 2020г. участвахме в обзавеждането на новия офис на BNP Paribas. Погрижиме се и за удобството на служителите на списание Градът, като осигурихме меката мебел за техния офис.

Започнахме 2021 с надеждата за една по-добра година и готовност усърдно да работим, за да бъде наистина такава!